טיפים להצלחה בעבודה מהבית

שנת 2020 הביאה עמה אתגרים חדשים, עם פרוץ הקורונה בישראל, למעלה ממיליון ישראלים נשארו ללא עבודה, ואילו 30% מכוח העבודה הישראלי עבר לעבודה מהבית – מעל מיליון איש. מאות אלפי אנשים התמודדו לראשונה בחייהם עם האתגר של "איך לעבוד מהבית".


בעולם כולו, וגם בישראל, המגמה של עבודה מהבית הולכת וגדלה משנה לשנה. ישנם אנשים שהפלטפורמה הזו מתאימה להם יותר וכאלו אחרים שלקח להם זמן להתרגל. במציאות הנוכחית, בימים אלה של משבר הקורונה, אותם ברי מזל ששמרו על עבודתם אך נאלצו לעבוד מהבית, לא נהנו מתקופת הסתגלות, והיו צריכים לייצר תפוקות מביתם באופן מידי.
אחת הטעויות המרכזיות בעבודה מהבית היא ההנחה כי אם אדם חרוץ הוא יכול לעבוד מהבית מצוין, זוהי שגיאה נפוצה. חריצות לבדה אינה מספיקה, היא בהחלט מהווה נקודת פתיחה טובה אך לא די בה. למרכיבי ההצלחה של עבודה מהבית יש להוסיף מדדי יעילות, שיטה סדורה, מדדי הצלחה והתגברות על מכשולים וגירויים רבים.


בדרך כלל אנשים לא קמים בבוקר בהיר אחד ואומרים לעצמם, הנה עכשיו אני פורש ממקום עבודתי הקבוע, אני מקים עסק משלי ומתחיל לעבוד מהבית. בדרך כלל ישנה תקופה לא קצרה, של מחקר ולימוד. תקופה של קבלת החלטות והעלאת רעיונות. יצירת תוכנית, שאותה מתחילים לאט לאט להוציא לפועל. צעד אחר צעד כדי להתקדם לעבר המטרה.


בשנה האחרונה, עבודה מהבית הפכה לנורמה והביקוש לטיפים לעבודה אפקטיבית מהבית עלה. אם בעבר בעיקר העצמאיות עבדו במודל הזה, התפרצות הקורונה הביאה לשינוי גדול והיום זוהי המציאות הרווחת בשטח. לעבודה מהבית יתרונות רבים, החל מחסכון בפקקים, חופש להחליט על הלו"ז של עצמך ושחרור מהנהלה שיושבת על הראש. אף אחת לא צפתה את האתגרים החדשים בעבודה מהבית. פתאום, כולנו מתמודדות עם מציאות חדשה ומאתגרת. העדר שגרה ברורה ונוכחות הילדים בבית כל היום, מביאים לטשטוש ובילבול הגבולות שבין העבודה לבין הבית. בכתבה אספנו טיפים ועצות מאלפי עצמאיות מהבטן™, לעבודה מהבית כדי לשמור על אפקטיביות.


דבר ראשון ליצור סביבת עבודה נכונה לעבודה מהבית
הגדירו אזור בבית שישמש כ״משרד״ שלך שבו תתיישבי תמיד כשאת מתחילה לעבוד. באידיאל זה יהיה חדר שבו את יכולה לסגור את הדלת, אך במידה ואין לך אפשרות כזו בביתך- גם שולחן עבודה, מרפסת, או אפילו ישיבה עם מגש בעל רגליים על המיטה שלך יכולים לעבוד. ודאי שכל בני הבית מבינים שכשאת נמצאת במקום זה – את בעבודה ואסור להפריע לך
דבר שני- כשאתם קמים בבוקר התלבשו.


למרות שזה מאוד מפתה להישאר בטרנינג האהוב עלייך כל היום, או להשקיע רק בחולצה (גם ככה זה כל מה שרואים במסך הזום), כדאי ליצור הבחנה בין זמן בית וזמן עבודה. אחד הטיפים הכי פופולריים לעבודה אפקטיבית מהבית, ממליץ להתארגן לעבודה כאילו את יוצאת למשרד או פגישה. כשאת קמה בבוקר תתלבשי, תסדרי את השיער, ואולי אפילו תתאפרי ותתבשמי. התארגנו כזו גורמת לך להרגיש אסופה ומאורגנת יותר. טיפ נוסף הוא להעביר את ההפרדה הזו גם לשאר בני הבית. זאת מכיוון ששמירה על שגרת התארגנות משותפת מייצרת מסגרת של התחלה וסוף יום ברורים. המסגרת הזו מורידה את רמות חוסר הודאות ועוזרת בשמירה על השפיות הכוללת.


חלקו את שעות היום בין העבודה למשימות הבית
אף אחת מאיתנו לא ניחנה בכוחות על. אפשר לעבור בין משימות במהירות ובאפקטיביות, או לבצע משימה אוטומטית יחד עם משימה שדורשת ריכוז. אבל חשוב לדעת שהניסיון לבצע מספר משימות בו זמנית מביא לתסכול ופוגע בביצועים בשתי המשימות. במקום לנסות לעשות הכל יחד, עדיף לחלק את היום ל׳משמרת בית׳ ו׳משמרת עבודה׳. בשביל זה צריך להבין מראש כמה זמן יש לך. ברגע שזה מוגדר, תבחרי לגשת אל משימות הריאליות, אלו שניתן לעמוד בהן ולחוות תחושת הצלחה. אל תשכחי שהפסקות הן דבר חשוב. גם אם את לא מעשנת, קחי לך הפסקה אחת ארוכה או מספר הפסקות קצרות במהלך העבודה ותחזרי לעבוד רעננה ומפוקסת יותר!
הציבו גבולות ברורים (אבל גמישים)
שינויים ובלת״מים הם חלק מהחיים, במיוחד כשאת חולקת את המרחב שלך עם כל בני המשפחה רוב (או כל) היום. ההפרדה בין הבית והעבודה חשובה. הגדרת משימות ויעדים היא קריטית. אבל בלי גמישות כל המגדל קורס. הרבה עצמאיות שיתפו שעבודה עם שיטת הקוביות עוזרת להם. אלה מציעה לשכלל את השיטה, ולהכניס קצת גמישות, שמאפשרת התאמה להתרחשויות היום. הכניסי את העשייה היומית לקוביות מוגדרות, אותן אפשר להזיז ולשנות לאורך היום בהתאם למציאות שמסביבך.


גבול נוסף שחשוב לקבוע, הוא בזמינות והנגישות שלך לבני ובנות הבית. בהנחה שיש לך משרד ביתי נפרד, סגירת הדלת ותליית שלט "אין כניסה" תעשה את העבודה. במידה ואין לך חדר נפרד לעבודה, מומלץ להשקיע בזוג אוזניות טובות ואוטמות רעשים. אלו עוזרות להציב גבול ברור ומונעות הסחות דעת. הגדירי כלל בבית: כשהאוזניות על הראש, את לא זמינה. התמקמי בפינה שנוחה לך בבית (עדיף עם הגב להכל, במרפסת או בגינה) והתרכזי בעבודה, עם מוסיקה נעימה באוזניים. אנחנו כמובן ממליצות על הפלייליסט של הקהילה.


אל תשכחו לחגוג את ההצלחות הקטנות
"פעמים רבות יש לנו נטייה להדגיש את מה שרע ולשכוח את מה שטוב" אומרת אלה שלוי אנטליס, מומחית בתחום המחויבות והמוטיבציה "כדי לתקן את ההטיה הזו, אנו זקוקות לחמלה עצמית". דרך אחת להגביר את המיקוד בחיובי היא למצוא את נקודות ההצלחה הקטנות בכל תחום בחיים, ולציין אותן בפני עצמך. את יכולה גם לתת כיף למי שלידך כדי להעצים את האפקט. העלית את הפוסט שתכננת? הצלחה! סגרת עסקה? הצלחה! הילדה כיבתה את המסך בלי מריבה? הצלחה! הבית מסודר? הצלחה! כך תלכי לישון עם תחושת מסוגלות גבוהה, שתלווה אותך לכול אורך העבודה מהבית בהצלחה